Здравейте колеги! Днес както си карах на ИЗКЛЮЧЕН климатроник и изведнъж той се включи сам на максимална степен, веднага след това аз пробвах да го изключа или пусна на други степени, но той не реагира... бичи си на макс и това е! .Изгасих автомобила, но климатроника продължи да духа на макс!!! Откачих клемите на акомулатора за 10 мин, уж ако е грешка на компютъра, но и това не помогна.. чак когато измъкнах бушота отпред при мотора - климата спря! А иначе си функционират другите две врътки (за посоката на духане и за температурата) Дайте идей какво може да му се е случило и как да го оправя!!! Предварително ви благодаря!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем, с кламатроника - Alfa 156
Collapse
X
-
Вероятно е дало на късо някъде,или е изперкало управлението му,мисля че няма да се справиш сам,щом казваш че с рестарт през акумулатора не става,по-вероятно е да е късо някъдеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеВероятно е дало на късо някъде,или е изперкало управлението му,мисля че няма да се справиш сам,щом казваш че с рестарт през акумулатора не става,по-вероятно е да е късо някъде
Comment
-
-
Първоначално публикувано от tqgata Покажи съобщениеЗдравейте колеги! Днес както си карах на ИЗКЛЮЧЕН климатроник и изведнъж той се включи сам на максимална степен, веднага след това аз пробвах да го изключа или пусна на други степени, но той не реагира... бичи си на макс и това е! .Изгасих автомобила, но климатроника продължи да духа на макс!!! Откачих клемите на акомулатора за 10 мин, уж ако е грешка на компютъра, но и това не помогна.. чак когато измъкнах бушота отпред при мотора - климата спря! А иначе си функционират другите две врътки (за посоката на духане и за температурата) Дайте идей какво може да му се е случило и как да го оправя!!! Предварително ви благодаря!!!
Управлението се намира под жабката. Имаше тема как да си го оправиш.Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениеНай-вероятно ти е изгорял силовия(силовите) елемент в управлението на вентилатора. Има два вида изгаряне - единия прекъсва и това е по-добрия вариант, защото не работи, а другия дава на късо - по-лошия, защото не може да го спреш
Управлението се намира под жабката. Имаше тема как да си го оправиш.
Comment
-
Първоначално публикувано от tqgata Покажи съобщениеМоже ли някой да ми каже как точно да го открия това силово управление или да даде линк към подобна тема, че аз до сега търсих и не успях да я намеря! Предварително благодаря!!!
За да стигнеш до това положение, първо разпробиваш нитовете, които са на мястото на винтовете, със свредло ф2,5.
След това розпояваш двете спойки, които се виждат над винтовете (трябва да се разпоят добре, защото термо датчика е лепнат в радиатора и ако не са разпоени добре, като вадиш платката може да го развалиш), и откачаш платката след което се разпояват и двата силови елемента. Те са IRFZ44. Аз съм ги заменил с IRFZ44N. Струват по-малко от лев. След това в двата разпробити отвора се прави резба М3 и закачаш платката и завиваш винтовете, като между силовите елементи и радиатора се слага термо паста. Последно запояваш двете спойки, които разпой първо.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениеЕто след като го ремонтирах как се получи.
За да стигнеш до това положение, първо разпробиваш нитовете, които са на мястото на винтовете, със свредло ф2,5.
След това розпояваш двете спойки, които се виждат над винтовете (трябва да се разпоят добре, защото термо датчика е лепнат в радиатора и ако не са разпоени добре, като вадиш платката може да го развалиш), и откачаш платката след което се разпояват и двата силови елемента. Те са IRFZ44. Аз съм ги заменил с IRFZ44N. Струват по-малко от лев. След това в двата разпробити отвора се прави резба М3 и закачаш платката и завиваш винтовете, като между силовите елементи и радиатора се слага термо паста. Последно запояваш двете спойки, които разпой първо.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065
Comment
-
Аз не съм те разбрал е става въпрос за вентилатора в купето,а за компресора на климатика.Според мен проблема ти е в управлението на вентилатора,колегите са ти казали къде се намира.Най-добре е да пробваш с друго.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Свалих това просволуто силово управление, но сега проблема ми се състой в това, че където и да ходих по TV сервизи, навсякъде ми казаха че не могат да го направят и ми казаха най-добре да питам хората от форума (демек вас) къде са ги занесли да им го направят! Така че приятели моля помагайте!!! Предварително ви благодаря!
Comment
-
Не знам кое му е чак толкова сложното та са ти отказали...
Така по снимката виждам два мощни транзистора, които не е никакъв проблем да се сменят. Обикновено изгарят те. Вече ако и след смяната им управлението продължава да не бачка, тогава има вероятност да не може/могат да го ремонтират.
По снимката толкова.
Ако направиш някоя на фокус да се виждат надписите, може и повече подробности да ти кажа.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Всичко може да се ремонтира в тоя регулатор.
Драйвера не е нищо особено...
Важното е след смяната на транзисторите да се преработи закрепването към радиатора за да стане здраво...
П.П. IRFZ44 или подобни...Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Скоро ги сменях тези транзистори,колегата много точно е описал всичко, а има и тема в раздел важни "как да си оправим вентилатора на парното",двата транзистора ми струваха 2,40лв.,запояваш ги на мястото на старите,отиваш при шлосер(стругар) да ти направи две резбички 3мм. на мястото на изпилените(разпробити) нитове,за да можеш да поставиш отново радяторчето(ал.планка) която притиска транзисторити,също така да не забравиш да запоиш и термо датчика.156 2.0TS 155к.с.+ремап
Comment
Comment